Ajankohtaista

/ 03.10.2017

Ahtisaari-päivät rantautuu Vaasaan

Vaasan koulut pääsevät harjoittelemaan riitojen ratkaisemista, kun Ahtisaari-päivät saapuu kaupunkiin 15.11. Päivien tavoitteena on lisätä tietoutta rauhanvälityksestä ja sovinnon merkityksestä.

Viime vuonna presidentti Ahtisaari vieraili Tampereen kouluissa.

Viime vuonna presidentti Ahtisaari vieraili Tampereen kouluissa.

Tänä vuonna Ahtisaari-päivien päätapahtumakaupunki on Vaasa. Marraskuun 15. päivä presidentti Martti Ahtisaari ja konfliktinratkaisujärjestö CMI:n työntekijät jalkautuvat yhdeksään vaasalaiseen yläkouluun ja lukioon. Rauhannobelisti pääsee esimerkiksi seuraamaan oppilaiden itse tuottamaa rauhanmusikaalia. Lisäksi hän jakaa koulujen valitsemille sovittelijaoppilaille rauhankyyhkyt.

CMI:n asiantuntijat kiertävät kouluilla kertomassa rauhanvälityksestä ja sovittelun merkityksestä. Oppilaat pääsevät myös itse harjoittelemaan riitojen ratkaisua käytännön harjoitusten avulla.

Myös kaikki koulut ympäri Suomen ovat tervetulleita viettämään Ahtisaari-päiviä omissa luokissaan. Ahtisaari-päivien verkkosivuilta löytyy kymmenittäin interaktiivisia harjoituksia, joiden avulla syvennetään ymmärrystä konfliktien synnystä ja keinoista ratkaista niitä.

CMI:n Emmi Hänninen ja Jaana Salminen kertoivat konfliktinratkaisusta Tampereen Pohjois-Hervannan koulussa.

CMI:n Emmi Hänninen ja Jaana Salminen kertoivat konfliktinratkaisusta Tampereen Pohjois-Hervannan koulussa.

Iltapäivällä Vaasan yliopistolla järjestetään kaikille avoin seminaari. Seminaarin paneelikeskustelun aiheena on: ”Rauhanvälityksestä kansalaistaito”. Lisäksi tilaisuudessa on lyhyt presidentti Ahtisaaren haastattelutuokio. Tilaisuus on kaksikielinen.

Seminaarin päätteeksi Vaasan pormestari luovuttaa sovinnonkyyhkyn ensi vuoden Ahtisaari-päivien järjestäjäkaupungille.

Jo seitsemättä kertaa vietettävien valtakunnallisten Ahtisaari-päivien tavoitteena on lisätä tietoa rauhanvälityksestä ja sovinnon merkityksestä. CMI järjestää Ahtisaari-päivät Ulkoministeriön tukemana.

 

Lisätietoja Vaasan Ahtisaari-päivistä:

Suvi Tuuli, +358 50 322 7157