Ajankohtaista

Uutiset / 11.04.2023

On aika ilmoittautua Ahtisaari-päivien yhteistyökouluksi syksylle 2023!

Koetko, että Ahtisaari-päivien teemat puhuttavat? Toivoisitko uusia tapoja ja näkökulmia konfliktiaiheiden käsittelyyn? Nyt on tullut aika ilmoittautua Ahtisaari-päivien yhteistyökouluksi syksylle 2023!

Ahtisaari-päivien ja suomalaisten yläkoulujen sekä toisen asteen oppilaitosten yhteistyö on kestänyt jo yli 10 vuotta. Ahtisaari-päivät on muuttanut tänä aikana muotoaan kerran vuodessa järjestettävästä tapahtumasta ympärivuoden toimivaksi, valtakunnalliseksi hankkeeksi, joka tukee satoja oppijoita vuosittain konfliktinratkaisutaitojen oppimisessa. Viimeisin muutos Ahtisaari-päivien ja oppilaitosten yhteistyössä on tapahtunut 2023 alkuvuoden aikana, jolloin hankkeessa luovuttiin yksittäisistä kouluvierailuista ja siirryttiin pidempiin kouluyhteistyöprosesseihin. Tavoitteenamme on tarjota oppilaitoksille, opettajille ja oppijoille mahdollisuus muuttaa omia ajattelemisen ja käyttäytymisen tapojaan konflikteihin liittyen, oppia lisää konfliktien ja rauhanvälityksen periaatteista sekä luoda turvallisia tiloja asioiden pohtimiselle ja kyseenalaistamiselle! Syvemmät kouluyhteistyöprosessit mahdollistavat Ahtisaari-päiville uudenlaisia tapoja mitata vaikuttavuutta sekä todentaa toiminnan tarpeellisuutta ja laatua.

”Monesti olen ollut skeptinen kun koulun ulkopuoliset tahot tulevat vetämään oppitunteja, mutta olin kuullut CMI:stä järjestönä ja ajattelin, että Ahtisaaren nimeä kantavalla järjestöllä olisi jonkinlainen laaduntae, joten päätin haastaa omat ennakkoluuloni ja se kyllä kannatti. Dialogipaja oikeastaan toteutti ja ylitti omat odotukseni, sisältö upposi opiskelijoille, varsinainen informaatio oli hyvin selkeästi esitetty, opiskelijoita osallistettiin luovasti ja he lähtivät todella hyvin harjoituksiin mukaan. Kokonaisuus oli mielestäni pedagogisesti hyvin toteutettu ja soveltui hyvin lukiolaisille. Voisin erittäin lämpimästi suositella samaa tai samantapaista vierailua humanistisiin oppiaineisiin.”

-Lauri Vanhanen, Hyvinkään Lukio

Miten kaikki siis toimii?

Täytä alla oleva lomake huolellisesti ja lähetä meille eteenpäin. Tiimimme ottaa teihin yhteyttä yksityiskohtien sopimiseksi ja jokainen yhteistyö räätälöidään oppilaitoskohtaisesti. Yhteistyö koostuu asiantuntijoiden luennoista ja workshopeista sekä opettajan johdolla tehtävistä harjoitteista. Yhteistyöt kestävät muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen yhteisesti sopien ja ovat oppilaitoksille maksuttomia vaatien vain etukäteismateriaalin lisäämisen koulun viestintäkanaviin, sisäisen tiedottamisen, sekä tilojen ja vaadittavan laitteiston valmistelun.

Kouluyhteistyön tavoitteena on tehdä konfliktinratkaisusta kansalaistaito. Riidat ratkotaan puhumalla – joka päivä!    Ilmoita oppilaitoksesi mukaan Ahtisaari-päivien kouluyhteistyöhön!

    Koetko, että Ahtisaari-päivien teemat puhuttavat? Toivoisitko uusia tapoja ja näkökulmia konfliktiaiheiden käsittelyyn yläkoulussa tai toisen asteen oppilaitoksessa? Kutsu Ahtisaari-päivien asiantuntijat vierailemaan oppilaitokseesi ja johdattamaan oppijat syväsukellukselle konfliktinratkaisun ytimeen!

    Tiimimme ottaa teihin yhteyttä yksityiskohtien sopimiseksi ja jokainen yhteistyö räätälöidään koulukohtaisesti. Yhteistyö koostuu asiantuntijoiden luennoista ja workshopeista sekä opettajan johdolla tehtävistä harjoitteista. Yhteistyöt kestävät muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen ja ovat oppilaitoksille maksuttomia vaatien vain etukäteismateriaalin lisäämisen koulun viestintäkanaviin, sisäisen tiedottamisen, sekä tilojen ja vaadittavan laitteiston valmistelun.

    Kouluyhteistyön tavoitteena on tehdä konfliktinratkaisusta kansalaistaito. Riidat ratkotaan puhumalla – joka päivä!