Welcome to Peace Making

The Ahtisaari Days’ aim is to bring conflict resolution to every school. Finland has a long tradition of conflict resolution. Even in playschool (kindergarten), kids learn to get along and solve their arguments peacefully and fairly. And in the wider world, Finnish conflict resolution has an important role in solving the most serious conflicts in many places.

The Ahtisaari Days are named after Martti Ahtisaari, a politician and diplomat who was President of Finland from 1994 to 2000. Mr. Ahtisaari won the Nobel Peace Prize in 2008 for his long life of working for peace throughout the world. The goal of the Ahtisaari Days is to help young people learn more about conflict resolution and solving arguments. They learn about the importance of peace and non-violence – at school, at home, everywhere.

Right now there are many severe crises facing the world. All of these have been caused by violent conflicts, and by failed attempts to solve these conflicts. For example, around the world over 100 million people have been driven from their homes and are now refugees. This is more than in 1945, at the end of the Second World War.

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation is a conflict resolution organization that Mr. Ahtisaari set up in 2000, after he stepped down as President. With the Ahtisaari days, CMI invites teachers and students to take practical steps to promote peace. Peace matters always and everywhere – at school, at home, at your hobbies, and anywhere you go. Anyone can make peace, and everyone should. Learning how to make peace makes it far easier to get along with others, no matter what age you are or what you do. The Ahtisaari Days help you to learn these skills through a set of simulations we’ve put together. The simulations are intended for students at middle school (junior high) and high school.

The Ahtisaari Days and can be held throughout the year at schools all over Finland.

Ahtisaari Days is a project executed in cooperation with the Finnish Ministry for Foreign Affairs.

The Ahtisaari Days bring conflict resolution to all Finnish schools.

Peacemaking and negotiation are vital life skills

Finnish schools have been at the centre of the Ahtisaari Days from the start. The events promote peace and effective conflict resolution among kids and teens.

Conflict resolution is an important part of Finland’s foreign policy, but it is just as important in Finland too – in everyday life, and at every level. For this reason, the Ahtisaari Days aim to introduce Finnish youth to the ways in which organizations like CMI work to solve violent conflicts and promote peace everywhere.

Ahtisaari Days is a project executed in cooperation with the Finnish Ministry for Foreign Affairs.

Marraskuu on monessa paikassa ollut mittaushistorian lämpimin. Ilmaston lämpenemisen hillintä on nuorten mielestä merkittävin asia, jotta Suomessa olisi hyvä elää vuonna 2050, mutta vain kuusi prosenttia uskoo, että siinä onnistutaan. Kolmasosa nuorista kokee, että heitä ei kuulla riittävästi heidän tulevaisuuttaan koskevissa keskeisissä asioissa, kuten esimerkiksi ilmastokysymykssä.

Ilmastokriisiin liittyy ilmeinen konflikti sukupolvien välillä; nuorten mielestä ongelman aiheuttaneet sukupolvet eivät tee lähimainkaan riittävästi, vaikka valta koskien suuria ratkaisuja on heillä. Toinen keskeinen konflikti vallitsee niin sanottujen globaalin pohjoisen ja etelän välillä; kriisistä kärsivät eniten ne maat, jotka tuottavat vähiten sen aiheuttavia päästöjä. Samaan aikaan oikeat vastuulliset pääsevät vähimmällä.

Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa monin tavoin yhteiskuntiin. Ne maat, joissa vaikutuksia koetaan tällä hetkellä rankimmin, ovat usein myös valtioita, jotka ovat alttiita konflikteille tai muutoin hauraita. Tämä voi voimistaa yhteiskunnan pinnan alla piileviä jännitteitä. Ilmastokriisi on otettava huomioon tärkeänä ja merkitystään kasvattavana tekijänä liittyen kansainväliseen rauhaan ja turvallisuuteen.

Vuoropuhelua ja sopeutumistoimia tarvitaan, jotta ilmaston lämpeneminen ei johtaisi väkivaltaisiin konflikteihin.

Lisää materiaalia ilmastokriisin ja konfliktien väliseen pohdintaan löydät bion linkistä. Käy tutustumassa ja ota käyttöön esimerkiksi oppilaiden kanssa! 

#konfliktinratkaisu #osallisuus #riidatratkotaanpuhumalla

ahtisaaripaivat Marraskuu on monessa paikassa ollut mittaushistorian lämpimin. Ilmaston lämpenemisen hillintä on nuorten mielestä merkittävin asia, jotta Suomessa olisi hyvä elää vuonna 2050, mutta vain kuusi prosenttia uskoo, että siinä onnistutaan. Kolmasosa nuorista kokee, että heitä ei kuulla riittävästi heidän tulevaisuuttaan koskevissa keskeisissä asioissa, kuten esimerkiksi ilmastokysymykssä. Ilmastokriisiin liittyy ilmeinen konflikti sukupolvien välillä; nuorten mielestä ongelman aiheuttaneet sukupolvet eivät tee lähimainkaan riittävästi, vaikka valta koskien suuria ratkaisuja on heillä. Toinen keskeinen konflikti vallitsee niin sanottujen globaalin pohjoisen ja etelän välillä; kriisistä kärsivät eniten ne maat, jotka tuottavat vähiten sen aiheuttavia päästöjä. Samaan aikaan oikeat vastuulliset pääsevät vähimmällä. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa monin tavoin yhteiskuntiin. Ne maat, joissa vaikutuksia koetaan tällä hetkellä rankimmin, ovat usein myös valtioita, jotka ovat alttiita konflikteille tai muutoin hauraita. Tämä voi voimistaa yhteiskunnan pinnan alla piileviä jännitteitä. Ilmastokriisi on otettava huomioon tärkeänä ja merkitystään kasvattavana tekijänä liittyen kansainväliseen rauhaan ja turvallisuuteen. Vuoropuhelua ja sopeutumistoimia tarvitaan, jotta ilmaston lämpeneminen ei johtaisi väkivaltaisiin konflikteihin. Lisää materiaalia ilmastokriisin ja konfliktien väliseen pohdintaan löydät bion linkistä. Käy tutustumassa ja ota käyttöön esimerkiksi oppilaiden kanssa! #konfliktinratkaisu #osallisuus #riidatratkotaanpuhumalla...

13 0
Ahtisaari-päivien tavoitteena on tehdä konfliktinratkaisusta kansalaistaito. 
#riidatratkotaanpuhumalla #ahtisaaripäivät #rauhanvälitys #konfliktinratkaisu #kouluyhteistyö

ahtisaaripaivat Ahtisaari-päivien tavoitteena on tehdä konfliktinratkaisusta kansalaistaito. #riidatratkotaanpuhumalla #ahtisaaripäivät #rauhanvälitys #konfliktinratkaisu #kouluyhteistyö...

12 0
Naisia on puolet maailman väestöstä, joten miksi niin pieni osa on mukana rauhanprosesseissa?🤔 #riidatratkotaanpuhumalla #ahtisaaripäivät #osallisuus #rauhanvälitys

ahtisaaripaivat Naisia on puolet maailman väestöstä, joten miksi niin pieni osa on mukana rauhanprosesseissa?🤔 #riidatratkotaanpuhumalla #ahtisaaripäivät #osallisuus #rauhanvälitys...

38 0
Tiesitkö, että Ahtisaari-päivien uusi pedagoginen työkalu on nyt julkaistu! 

💭Ahtisaari-päivät on kehittänyt yhteistyössä Fountain Parkin kanssa työkalun, jonka tarkoituksena on helpottaa opettajien ja oppilaiden välisiä konfliktiaiheisia keskusteluja sekä tarjota objektiiviset ja turvalliset raamit aiheiden käsittelyyn.  

📋Ahtisaari-päivät ja opetushallitus teettivät opettajille ja oppilaille vuonna 2020 yhteiskyselyn, jossa kartoitettiin konfliktinratkaisutaitojen tarpeellisuutta koulumaailmassa. 

📩Kyselyyn vastasi yli 12 000 oppilaista ja opettajaa, ja tuloksista ilmeni, että konfliktit koettiin raskaina ja energiaa vievinä, mutta yksinkertaisia työkaluja niiden käsittelyyn ei ollut riittävästi.  

🔧Uusi pedagoginen työkalu vastaa tähän tarpeeseen ja tieto siitä lähti opetushallituksen avulla kaikkiin suomalaisiin kouluihin tällä viikolla. 

Lue lisää työkalusta bion linkistä!

#ahtisaaripäivät #riidatratkotaanpuhumalla #konfliktinratkaisu #koulutus #osallisuus #dialogi #nuoret #rauhanvälitys

ahtisaaripaivat Tiesitkö, että Ahtisaari-päivien uusi pedagoginen työkalu on nyt julkaistu!  💭Ahtisaari-päivät on kehittänyt yhteistyössä Fountain Parkin kanssa työkalun, jonka tarkoituksena on helpottaa opettajien ja oppilaiden välisiä konfliktiaiheisia keskusteluja sekä tarjota objektiiviset ja turvalliset raamit aiheiden käsittelyyn.   📋Ahtisaari-päivät ja opetushallitus teettivät opettajille ja oppilaille vuonna 2020 yhteiskyselyn, jossa kartoitettiin konfliktinratkaisutaitojen tarpeellisuutta koulumaailmassa. 📩Kyselyyn vastasi yli 12 000 oppilaista ja opettajaa, ja tuloksista ilmeni, että konfliktit koettiin raskaina ja energiaa vievinä, mutta yksinkertaisia työkaluja niiden käsittelyyn ei ollut riittävästi.   🔧Uusi pedagoginen työkalu vastaa tähän tarpeeseen ja tieto siitä lähti opetushallituksen avulla kaikkiin suomalaisiin kouluihin tällä viikolla.  Lue lisää työkalusta bion linkistä! #ahtisaaripäivät #riidatratkotaanpuhumalla #konfliktinratkaisu #koulutus #osallisuus #dialogi #nuoret #rauhanvälitys...

7 0