Lennonit

Lennonit on nuorten rauhanlähettiläiden ryhmä, jonka tavoite on rohkaista nuoria olemaan rauhantekijöitä omassa elämässään. Ryhmä koostuu 15–20-vuotiaista vapaaehtoisista.

Lennoneiden tavoitteena on edistää vuoropuhelua ja ehkäistä siten konfliktien syntymistä, innostaa nuoria tekemään töitä rauhan eteen omassa arjessaan ja tuoda esiin nuorten näkemystä rauhantyöhön. Konfliktinratkaisujärjestö CMI perusti Lennonit vuonna 2017, ja siitä asti ryhmä on ollut mukana viemässä eteenpäin Ahtisaari-päivien viestiä: riidat ratkotaan puhumalla – joka päivä. Lennonit ovat aikaisempina vuosina tehneet muassa kouluvierailuita, somekampanjoita ja podcastia.

 

New year new merch!😼

Lennonit pitivät tänään vuoden ensimmäisen kokouksen, jossa palasimme syksyn luentojen keskeisiin teemoihin. Koska ajatukset jalostuvat niitä yhdessä pallotellessa, keskustelimme fiiliksistä, toiveista ja tavoitteista tulevalle keväälle.

Saatiin kans nää mageet @ahtisaaripaivat kassit ja termospullot😍 Onnellista ja rauhaisaa uutta vuotta!🕊️🤍
...

Lennonien podcast-sarja Riitasointuja on nyt julkaistu! Kolmessa jaksossa käsitellään kaikkea arkisista riitatilanteista konfliktinratkaisuun ja kyseenalaistamiseen.

Ensimmäisessä jaksossa Lennonit Mira ja Lilli keskustelevat Sointu Borgin kanssa ihmissuhderiidoista ja jakavat omia kokemuksiaan. Toisessa jaksossa puolestaan Lennonit Johanna ja Noora keskustelevat Syksy Räsäsen ja Antti Kohin kanssa auktoriteettien uhmaamisesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Podcast-sarjan viimeisessä jaksossa Lennonit Helmiina ja Mira keskustelevat CMI:n asiantuntija Eeva Lehtisen kanssa konflikti- ja riitatilanteista sekä siitä, miten voisimme oppia riitelemään rakentavammin.

Jaksot löytyvät Spotifysta nimellä "Riitasointuja" ja Lennoneiden biossa on myös linkki podiin.

#riitasointuja #lennonit #cmi #rauhaontahdonasia #ahtisaaripäivät
...

“Älä riitele voittaaksesi, vaan löytääksesi ratkaisuja”.

Riitasointuja-podcastin viimeisessä jaksossa Lennoneiden vieraaksi saapuu CMI:n asiantuntija Eeva Lehtinen. Jaksossa Lennonit Helmiina ja Mira keskustelevat Eevan kanssa muun muassa siitä, miten voitaisiin oppia riitelemään rakentavammin ja miksi riitoja ylipäätään syntyy? Miten riitoja ratkaistaan ja mitä ylipäätään tarkoittaa konfliktinratkaisu? Jaksossa Eeva paljastaa, miten Martti Ahtisaaren oppeja konfliktinratkaisusta voidaan hyödyntään arkipäiväisiin tilanteisiin. Tule mukaan kuuntelemaan!

Jakso löytyy Spotifysta nimellä “Riitasointuja” ja linkki podiin löytyy myös Lennoneiden biosta.

#riitasointuja #lennonit #cmi #ahtisaaripäivät #rauhaontahdonasia
IG @wearelennons
...

“Kaikkien pitää kunnioittaa toisiaan ja tulla toisten kaa toimeen mut kaikkien ei tarvii olla parhaita kavereita. Ja mä en usko tämmöseen positive, positive, one big family -höpöhöpöön.”

Riitasointuja-podcastin ensimmäisessä jaksossa Lennoneiden vieraaksi saapuu upea ja suorasanainen Sointu Borg! Jaksossa Lennonit Lilli ja Mira juttelevat Sointun kanssa mm. telkkarissa kinastelusta, esimiehenä riitojen selvittelystä, turvallisista parisuhderiidoista ja omien rajojen tiedostamisesta. Sointu paljastaa myös, mikä sai hänet tulistumaan yliopiston ryhmätyötä tehdessä ja antaa vinkkejä siihen, miten rauhoittaa tilanne, kun tuntematon henkilö lähestyy riidanhaastaminen mielessään. Kiitos Sointulle vierailusta!

Kommentteihin voi heittää fiiliksiä jaksosta!

Jakso löytyy Spotifyistä nimellä "Riitasointuja" ja jaksoon on myös linkki Lennonien biossa!

#riitasointuja #lennonit #cmi #rauhaontahdonasia #ahtisaaripaivat
...

Katso lisää
@wearelennons