Videor

Kan rapparna Särre och Vinttikoira göra fred istället för att bråka med varandra? Lennons, CMIs grupp av unga fredsmäklare, utmanar alla att erkänna sina misstag i sin #modatterkänna-kampanj. Läs mer: http://bit.ly/2zE77rt

 

Har du mod att erkänna dina misstag? Tuke och Jusa från Bassoradio och YouTube-stjärnan Seksikäs Suklaa visar ett exempel i kampanjvideon av CMIs unga fredsmäklare Lennons. Läs mer: http://bit.ly/2zE77rt

 

Varför är det viktigt att inkludera kvinnor i konfliktlösning? Hur kan vi bäst stödja en starkare roll för kvinnor i fredsprocesser? Ta en titt på ICANs (International Civil Society Network) -video om kvinnor i fredsskapande.

 

Fredsnobelisten Martti Ahtisaaris viktigaste fredsmedlingsprinciper.

 

Det är en spänd situation på skolgården. Hur ska eleverna lösa konflikten? Genom Ahtisaaridagarnas konfliktsimulering fick eleverna i Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu (Helsingfors finska samskola) leva sig in i konfliktsituation genom ett rollspel.

 

Dum eller snäll? Fredens man, den älskade jultomten tröttnade på sina bråkande kollegor och kallade till ett toppmöte i Rovaniemi. Uppnåddes försoning? Kan julen komma?

 

Krig kostar fyra miljarder euro om dagen. För samma summa kunde man bekosta 100 000 omgångar av fredsförhandlingar.

 

Mottagaren av Nobels fredspris, president Martti Ahtisaari har verkat som fredsmedlare runt om i världen. Nu har han bestämt sätta stopp för fientligheterna mellan fåglar och grisar!

 

Vilken försoningsgärning i vardagen står president Ahtisaari för?

 

Vilken försoningsgärning i vardagen står spjutkastaren Antti Ruuskanen för?

 

Vilken försoningsgärning i vardagen står nyhetsankaret Maija Lehmusvirta för?

 

Vilken försoningsgärning i vardagen står dansaren Jorma Uotinen för?

 

Hur medlas fred i lågstadiet Kirkonkulman koulu?