Julkaistu 13.11.2017

Nuoret rauhanlähettiläät haastavat suomalaiset myöntämään virheensä

CMI:n kokoama rauhanryhmä Lennonit lanseeraa tänään oman rauhankampanjansa #pokkaamyöntää. Tempauksen käynnistää Bassoradion Tuken ja Jusan sekä tubettaja Seksikkään Suklaan tähdittämä video.

Kampanjan takana ovat nuoret rauhanlähettiläät, Lennonit. Innoittajana on toiminut rauhannobelisti ja konfliktinratkaisujärjestö CMI:n perustaja Martti Ahtisaari.

Kampanjan takana ovat nuoret rauhanlähettiläät, Lennonit. Innoittajana on toiminut rauhannobelisti ja konfliktinratkaisujärjestö CMI:n perustaja Martti Ahtisaari.

Nuorten rauhanryhmä Lennonit on tarttunut haasteeseen – kuinka tehdä rauhasta ja riitojen ratkaisusta nuoria koskettavaa ja kiinnostavaa. Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö CMI on kannustanut nuoria määrittelemään rauhan uudelleen, omista lähtökohdistaan.

Tänään starttaavalla #pokkaamyöntää-kampanjalla Lennonit haastavat kaikki mukaan myöntämään omat virheensä ja sitä kautta rakentamaan rauhaa omassa arjessaan. Kampanjan käynnistää Bassoradion Tuken ja Jusan sekä tubettaja Seksikkään Suklaan tähdittämä video, jossa ratkotaan nakkikioskilla syntynyttä kärhämää.

”Omien virheiden myöntäminen ja vastapuolen kuunteleminen on tapa avata ovi rauhalle – niin maailman konfliktikentillä kuin arjessakin. Siksi haastamme kaikki mukaan myöntämään omat virheensä”, sanoo Lennoneiden tiiminvetäjä Olli Puumalainen.

Usein omien virheiden myöntämisen esteenä on ylpeys, ego tai häpeä. #pokkaamyöntää-kampanja kannustaa aseistariisuvaan mokien myöntämiseen, mikä luo pohjaa rauhanomaiselle vuoropuhelulle. Oman stoorinsa voi jakaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #pokkaamyöntää tai soittamalla Basson vastaajaan 050 4096196. Bassoradio soittaa parhaat viestit kaikelle kansalle.

Lennonit ovat eri alojen 16–22-vuotiaita nuoria taitajia, joita yhdistää palo rauhantyöhön. Ryhmällä on tukenaan suunnittelutoimisto Måndag, CMI ja Bassoradio. Lennoneiden alkuperäisen visuaalisen ilmeen on suunnitellut viestintätoimisto Miltton.

Kampanja on osa CMI:n Ahtisaari-päiviä, jotka huipentuvat tänä vuonna 13.11.–26.11. Ahtisaari-päivät tuo rauhanvälityksen ja sovittelun kouluihin. CMI järjestää Ahtisaari-päivät Ulkoministeriön tuella.

Tutustu kampanjan sisältöihin verkossa:

www.facebook.com/lennonit/

www.instagram.com/wearelennons/

www.basso.fi/lennonit/ #lennonit