Ajankohtaista

Uutiset / 31.10.2016

Tampereen koulut pääsevät harjoittelemaan riitojen ratkaisua Ahtisaari-päivänä

Tampereella vietetään torstaina 10. päivä marraskuuta Ahtisaari-päiviä. Ahtisaari-päivien tarkoituksena on lisätä tietoutta rauhanvälityksestä ja tarjota välineitä ratkoa riitoja ja erimielisyyksiä myös omassa arkielämässä.

Rovaniemen Lyseonpuiston lukion oppilaat esittelivät presidentti Ahtisaarelle väittelytaitojaan vuoden 2015 Ahtisaari-päivillä.

Rovaniemen Lyseonpuiston lukion oppilaat esittelivät presidentti Ahtisaarelle väittelytaitojaan vuoden 2015 Ahtisaari-päivillä.

Presidentti Martti Ahtisaari ja konfliktinratkaisujärjestö CMI:n (Crisis Management Initiative) työntekijät jalkautuvat yhteensä 20:een tamperelaiseen yläkouluun, lukioon ja ammattikouluun. Ahtisaari muun muassa kommentoi oppilaiden kirjoittamia sovintotarinoita ja jakaa koulujen valitsemille sovittelijaoppilaille rauhankyyhkyt.

CMI:n asiantuntijat kertovat kouluilla konfliktien ehkäisemisestä ja ratkaisemisesta. Oppilaat pääsevät myös itse harjoittelemaan riitojen ratkaisua.

”Arvostamme Tampereella suuresti presidentti Ahtisaaren ja hänen perustamansa konfliktinratkaisujärjestö CMI:n toimintaa. Hienoa, että järjestön edustajat pääsevät kertomaan tamperelaisille koululaisille rauhanvälityksestä. Rauhan maailma on oltava jokaisen tavoite, se alkaa ihmisten arjesta”, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Kaikki koulut ympäri Suomen ovat tervetulleita viettämään Ahtisaari-päiviä omissa luokissaan. Ahtisaari-päivien uusilta verkkosivuilta löytyy kymmenittäin erilaisia interaktiivisia harjoituksia sekä roolipeli, jossa oppilaat pääsevät eläytymään kiristyneeseen konfliktitilanteeseen ja harjoittelemaan sen ratkaisua. Riidoista ja erimielisyyksistähän on pohjimmiltaan kyse niin koulun pihan kärhämissä kuin kansainvälisissä konflikteissakin.

Iltapäivällä Tampereen yliopistolla järjestetään kaikille avoin seminaari. Seminaarin paneelikeskustelussa pohditaan sitä, miten kaikkia koskeva rauha saadaan aikaan. Tilaisuuteen kuuluu myös presidentti Ahtisaaren haastattelu.

Seminaarin päätteeksi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen luovuttaa sovinnonkyyhkyn ensi vuoden Ahtisaari-päivien järjestäjälle. Sovinnonkyyhkyn vastaanottaa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Ahtisaari-päivät järjestetään nyt kuudetta kertaa. CMI järjestää Ahtisaari-päivät ulkoministeriön tukemana.

Lue lisää Ahtisaari-päivien yliopistotilaisuudesta täältä.