Ajankohtaista

Uutiset / 05.11.2020

Riidat ratkotaan puhumalla – 10. Ahtisaari-päivät

Ahtisaari-päiviä vietetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Ensimmäiset Ahtisaari-päivät vietettiin vuonna 2011 Oulussa, ja siitä lähtien CMI:n henkilökunta on kiertänyt eri kaupungeissa ympäri Suomen kertomassa rauhanvälityksestä ja vuorovaikutustaitojen tärkeydestä.

Ajatus Ahtisaari-päivien järjestämisestä syntyi ministeri Alexander Stubbin vuonna 2008 perustamassa Suomen maabrändi-työryhmässä. Vuonna 2010 loppuraporttinsa jättänyt työryhmä antoi ulkoministeriölle tehtävän järjestää vuosittainen rauhanvälitystapahtuma, joka nimettäisiin Ahtisaari-päiväksi. Merkittävä rooli tapahtumassa annettiin suomalaisille kouluille.

CMI:n johdolla Ahtisaari-päivien järjestäminen aloitettiin Oulusta. Oulun jälkeen tapahtuma on kiertänyt ympäri Suomen eri kaupungeissa. Matkan varrelle on sattunut Helsinki, Kuopio, Turku, Rovaniemi, Tampere, Vaasa, Espoo, Jyväskylä, ja tänä vuonna Lappeenranta. Koronapandemian vuoksi Lappeenrannassa vieraillaan virtuaalisesti, ja myös perinteinen yleisötilaisuus järjestetään tällä kertaa valtakunnallisena webinaarina. Voit tutustua webinaariin ohjelmaan ja ilmoittautua täällä.

Ahtisaari-päiviin on mahtunut paljon erilaisia esityksiä, puhujia ja keskusteluja. Tähän juttuun olemme keränneet muutamia muistoja Ahtisaari-päivien matkan varrelta.