Konfliktin­ratkaisu­simulaatio

Käytitkö harjoituksia? Kerro siitä meille!

 Neuvottelutaidot Vuorovaikutus ja empatia Osallistuminen ja vaikuttaminen Rauhanvälitys Konfliktinratkaisusimulaatio Suomi ja konfliktimaat Ilmasto ja konfliktit

Voit myös kertoa mitä harjoituksia käytit ja miten harjoitukset onnistuivat sekä vapaita kommentteja

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteestamme:
http://cmi.fi/dpn/dpn_CMI_stakeholders.pdf

 

Suomalainen CMI toimii ympäri maailman tukemalla keskenään konfliktiin ajautuneiden ihmisten pyrkimyksiä ratkoa erimielisyyksiään ja rakentaa rauhaa. Yksi CMI:n tärkeimmistä toimintatavoista on vuoropuhelun tukeminen. Vuoropuhelun avulla rakennetaan luottamusta konfliktin osapuolten välille. Kun keskinäinen luottamus on saavutettu, voidaan alkaa etsiä ratkaisuja, joihin osapuolet voivat sitoutua. Kahdessa erilaisessa rooliharjoituksessa osallistujat saavat kokea todentuntuisen konfliktitilanteen koulun pihalla sekä kuvitteellisten maiden Looshlandin ja Trisslandin välillä ja pääsevät harjoittelemaan konfliktien ratkaisemista.

Alla olevalla videolla Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun oppilaat eläytyvät  simulaatioharjoitukseen CMI:n asiantuntijan Denis Matveevin johdolla. Videolla Denis myös kertoo lisää harjoituksesta ja sen tavoitteista.

Tässä videossa Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun oppilaat kertovat tunnelmiaan roolipelistä.

1. Roolipeli konfliktista koulun pihalla

Roolipeliharjoitus, jossa oppilaat pääsevät eläytymään kiristyneeseen konfliktilanteeseen, joka tapahtuu koulun pihalla.

Lataa harjoitus

2. Looshlandin ja Trisslandin konflikti – rauhanvälityssimulaatio

Kuvitteellisessa Looshlandin ja Trisslandin konfliktissa tilanne on kiristynyt valtioiden välillä. Tässä rooliharjoituksessa oppilaat pääsevät eläytymään kansainväliseen aseelliseen konfliktiin ja harjoittelemaan sen ratkaisua.

Lataa harjoitus